Bitlis 1 Şubesi

"İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI"

"İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI"

Eğitim Bir-Sen Bitlis Şubesi İstişare Toplantısı 29 Temmuz 2023 tarihinde Ahlat İlçemizde gerçekleştirdi. Toplantıya Şube Yönetim Kurulu ve İlçe temsilcilikleri katıldı.

"İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI"

Eğitim Bir-Sen Bitlis Şubesi İstişare Toplantısı 29 Temmuz 2023 tarihinde Ahlat İlçemizde gerçekleştirdi. Toplantıya Şube Yönetim Kurulu ve İlçe temsilcilikleri katıldı. Eğitim Bir-Sen Bitlis Şubesi Başkan Yardımcısı Rafet Akgün’ün açılış konuşması ile istişare toplantısı başladı.

Eğitim Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir DURAK; Kamu görevlilerine seyyanen 8 bin 77 lira ve emeklilere yüzde 25 artışı öngören Kanun Teklifinin meclisten geçtiğini; bu süreçte Eğitim Bir-Sen teşkilatı olarak hem komisyon aşamasında hem genel kurul aşamasında gerçekleştirilen görüşmelerle beklentilerin ve mağduriyetlerin vurgulandığını ifade eden Durak, “Ücret skalasındaki bozukluk, personel sistemi içerisindeki hiyerarşik çarpıklık ve kamuda huzursuzluğa neden olan diğer sorunlar Toplu Sözleşme masasında yine gündemimizde olacaktır” ifadelerini kullandı.

Akaryakıt fiyatları yaklaşık %25 artırıldı. Akaryakıt fiyatlarında yapılan bu artışlar bugünden itibaren bütün gider kalemlerine fazlasıyla yansıtılacaktır. Fiyatlar artacak, enflasyon yükselerek sabit gelirlilerin, emeklilerin alım gücü daha da düşecektir.

Kamu işvereni enflasyon beklentisi ve hedefi rakamlarını güncellemelidir. 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına bu artışları dikkate alarak; adil, alım gücünü yükseltecek ve beklentilerimizi karşılayacak tekliflerle gelmelidir.

Durak, 2024 ve 2025 yıllarını kapsayacak olan; 4 milyonu bulan memur ve 2 milyonu aşan memur emeklilerinin sorun, talep ve beklentileri için 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin 24 Temmuz’da başladığını belirterek “Kamu İşvereni, fotoğrafı analiz etmeli, sorunu doğru yorumlamalı, hazırlık yapmalı ve toplu sözleşme masasını çözüm masası olarak görmelidir” dedi.

Cabir DURAK; Eğitim Bir Sen olarak çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik refah düzeylerini artırılmasına yönelik mücadelemizi sürdürüyoruz. Her bir eğitim çalışanının hakkını koruyacak adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Rabbimiz toplantımızı ve hayırlı adımlarımızı bereketli eylesin. ‘’ dedi

Şube Başkanı Cabir Durak’ın konuşmasından sonra, İlçe temsilcilerinin gündemle alakalı görüşlerini ifade ettiği istişare neticesinde toplantı sona erdi.