Bitlis 1 Şubesi

3. OLAĞAN KONGRE TAKVİMİ

3. OLAĞAN KONGRE TEMSİLCİLİK VE DELEGE SEÇİMİ DUYURUSU

Eğitim-Bir-Sen Bitlis şubemizin temsilcilik ve delege seçimlerine ilişkin kesinleşen sandık bölgelerine göre delege ve seçmen listeleri şube binamızda askıya çıkmıştır. Sendikamız seçim takvimi dikkate alınarak Seçim Yönetmeliğimizin 17.maddesi uyarınca temsilcilik ve delege seçimlerinin tarihi, yeri, oy kullanma saati ve oy vermede uyulacak kurallar belirlenerek aşağıda verilmiştir. Buna göre;

Seçim Bilgileri

Seçim Tür

Seçim Yıl

Seçim Tarihi

Baş. Saat

Bit. Saat

Adres

Seçim Şube

Şube Seçimi

2018

17:00

Bitlis Öğretmenevi ve Aso Müdürlüğü

BİTLİS1

Temsilcilik Seçimi

2018

17:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu

MERKEZ

Temsilcilik Seçimi

2018

17:00

İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu-Orta Mah.3.Sok No.4 Adilcevaz/ Bitlis

ADİLCEVAZ

Temsilcilik Seçimi

2018

17:00

Ahlat Halk Eğitim Merkezi

AHLAT

Temsilcilik Seçimi

2018

17:00

Fatih Ortaokulu- Muş Cad.Bağlar Mah.Hükümet

GÜROYMAK

Temsilcilik Seçimi

2018

17:00

Hizan Halk Eğitim Merkezi

HİZAN

Temsilcilik Seçimi

2018

17:00

Mutki Atatürk ortaokulu Pınarbaşı Mah. İlköğretim Cad. Mutki/ Bitlis

MUTKİ

Temsilcilik Seçimi

2018

17:00

Hüseyin Çelik Anadolu Lise İşletme Mah. Kazım Paşa Cad.No.164 Tatvan/Bitlis

TATVAN

Temsilcilik Seçimi

2018

17:00

KYK Bitlis Erkek Öğrenci Yurdu

KYK BİTLİS İL MÜDÜRLÜĞÜ

Temsilcilik Seçimi

2018

17:00

EBS Bitlis Şubesi Mavi İş Merkezi Kat 4 No.408

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ

OY KULLANMA SIRASINDA UYULACAK KURALLAR:

1- Oy verme işlemi yukarıdaki takvimde belirtilen tarih, saat ve yerlerde gerçekleşecektir.

2- Oy kullanacak üyelerimiz sadece isimlerinin bulunduğu sandıkta oy kullanacaktır. Listede adı bulunanlar resmi kimlik belgesi ( Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı, Ehliyet, Pasaport ) göstermek ve listeyi imzalamak suretiyle oy kullanır.

3- Her üye kendi adına oy kullanır. Vekâletle oy kullanılamaz.

4- Üyeler, sandık kurulu tarafından hazırlatılan kapalı alanda sandık kurulundan alınacak Delege Seçimi Oy Pusulasında (EK-4) tek sütün halinde alfabetik olarak  dizilmiş delege adaylarından - o sandıkta seçilecek toplam delege sayısını geçmemek kaydıyla- oy vermek istediklerinin isminin baş tarafına (X) işareti koyup kapatarak oy sandığına atmak suretiyle oylarını kullanırlar. Temsilcilik seçimlerinde ise  Temsilcilik Seçim Oy Pusulasında (EK-6) sütunlar halinde yan yana sıralanmış, alfabetik olarak dizilmiş listenin baş tarafına (X) işareti koyarak oyunu kullanır. Üye oyunu serbest olarak kullanır. Oyunu kullanması esnasında üyeye, hiç kimse hiçbir şekilde müdahale edemez.

5- Oy pusulalarına, oyun kimin tarafından kullanıldığını belli eden bir ibare ve işaret konulamaz, imza atılamaz. Bu gibi oy pusulaları ve zarflar geçersizdir. Oy zarfı içine bir oy pusulası konulur. Birden fazla olursa geçersiz sayılır. Oy pusulası üzerinde, o sandık bölgesinden seçilecek delege sayısı kadar kişi işaretlenir. Oy pusulası haricindeki diğer kâğıtlara yazılan oylar ile mühürsüz veya seçilecek delege sayısından fazla adayın isminin işaretlendiği oy pusulaları geçersizdir. Seçilecek delege sayısından az işaretlemeler geçerlidir. Aday olmadığı halde, adı oy pusulasına yazılan ve işaretlenen kişilere verilen oylar geçersizdir. Ancak bu halde oy pusulasının tümü geçersiz sayılamaz; diğer adaylara verilen oylar geçerli sayılır.

6- Oylama, 09.00'da başlar, 17.00'da biter. Ancak sürenin sona ermesine rağmen oy kullanmak için süresinde oy kullanma mahallinde ve oy kullanma sırasında yer alanların oy kullanmaları sağlanır.