Bitlis 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı güven tazeledi

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı güven tazeledi

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanlığı için yapılan genel kurul seçimi mevcut başkan Cabir DURAK kazandı.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesinin öğretmenevi konferans salonunda yapılan 3. Olağan Genel Kurulu için gerçekleştirdiği seçimde,  delegeler sandık başına gitti.

Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye, HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, Memur-Sen Konfederasyonu Hizmet kollarına bağlı şube başkanları ve delegeler katıldı.

Programda konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir DURAK, Eğitim Bir Sen, medeniyet ve irfan havzamızın tertemiz kaynaklarından beslenen şair, yazar, mütefekkir Mehmet Akif İnan ve dava arkadaşlarının samimi, fedakâr öncülüğüyle, mesleki dayanışma ve eğitim meselelerine çözüm arayışlarının yanı sıra medeniyetimizin unutturulmak istenen değerlerini tekrar canlandırmak amacıyla kurulmuştur.  Eğitim Bir Sen hak ve özgürlük altında olduğu her alanda kalkınmış eğitimi maarif davası edinmiş manevi iklimimizin teminatı haline getirmiş müreffeh bir Türkiye hayaliyle yola çıkan bu iyilik hareketinin örgütlü gücü olarak 27 yılı geride bırakmıştır.”  Durak, “Bizler Eğitim-Bir-Sen çatısı altında buluşuyorsak rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Birlikteliğimiz inşallah bereketli olacaktır. Bu yolda olmak kadar, bu yolda sizlerle omuz omuza yürümektir asıl bizim için önemli olan. Gücümüzü, kalbimizi, aklımızı, heyecanımızı ve hayallerimizi bir araya getiren işte bu örgütlülüğümüzdür. Görevi devir aldığımız günden bu bugüne kadar, hizmet etme yolunda elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Gün oldu ağladık, gün oldu beraber güldük. Özellikle şunu bilmenizi istiyorum ki, bu 4 yıllık süre zarfında üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle hareket etmeye gayret ettik. Doğru düşünmek yetmez, doğru davranmakta gerekir esasları doğrultusunda hareket ettik.” dedi.

Konuşmaların ardında divan oluşturularak, denetleme ve mali raporlar, faaliyet raporu okunarak, denetim faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Tek listeyle girilen seçimde, mevcut başkan Cabir Durak, tüm delegelerin oyunu alarak yeniden Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube başkanlığına seçildi. Seçimin ardında Durak, kendisine verilen destekten dolayı herkese teşekkür etti.